IRISH COFFEE

Ojdå! Jag som var så taggad på denna blogg. Skärpning på mig. Jag skyller på att jag går i 3an, äger tre bloggar och har fullt upp med pluggeri. Men efter två Lennart's + jullov känner jag att motivationen är åter på topp!

NU NÄR DET SNART ÄR JUL!!! SÅ TÄNKER JAG PASSA PÅ ATT TIPSA OM HUR MAN GÖR EN IRISH COFFEE PÅ RÄTT SÄTT!!!

okej, du använder dig av speciella irish coffee-glas, eller vinglas.
Du häller direkt i glaset i inbördes ordning:
- 1 msk Farin-socker.
- Kaffe *rör om*
- 4cl IRISH WHISKY (ex. Jameson)
- mer kaffe
- grädde



Sedan är det frågan om grädden. Sprutgrädde eller vispad grädde? Sprutgrädde har en tendens att se bättre ut. Den håller sig längre på ytan, det är lättare att få "knorr" på den, medan riktig grädde sjunker ner efter ett tag, ser inte lika coolt ut, men smakar bättre. 

Jag rekomenderar dock vispad grädde för smakens skull.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0