Grundläggande

För att göra drinkar som smakar precis som på krogen är det viktigt att du har utrustning. Eller något som du kan använda på samma sätt som bartenderutrustningen. Tänkte göra en liten punktlista av viktiga grejer.

- Ismaskin.
ismaskin är dyrt att skaffa och tar plats. Se därför till att skaffa dig ordentligt med islådor istället. Ifall du nu inte är beredd att sattsa på en ismaskin. Tänk på att det ska vara lätt att få ut isen, så inga gummi-islådor. Kör på plast istället.




- Mätglas
Vill du kolla att måtten blir exakta så är det bra med ett mätglas. Utan utbildning så är det svårt att få till rätt mått på fri hand. Mätglas är inte så fasligt dyrt och du kan i princip få tag i den vars som helst där man kan köpa köksgrejer.




- Droppkorkar
Vill du ändå lära dig hälla på fri hand så kan du köpa droppkorkar. Droppkorkarna som man brukar använda heter droppkork(långsam) , olika droppkorkar häller olika fort.



- Muddler
Gillar du riktigt fruktiga drinkar, så kan det vara bra med en muddler. Eller någon typ av trästav som du kan pressa frukten med. Denna används precis




- Bostonshaker
Är fancy cocktaildrinkar din grej, så kanske en bostonshaker det rätta att köpa. Det finns olika sorters shakers och de som används i barer brukar bara av typen "boston"shaker. Det består av ett glas och en metalldel. Tänk på att det finns olika storlekar och du kanske vill blanda två cocktails på en gång. Därför skulle jag välja en 750 ml.
Hur man använder en bostonshaker
Du fyller glasdelen med is. Häller spriten i glasdelen, samt eventuella juicer. Ställ ner glaset på ett bord och slå på metalldelen. Därefter skakar du den, över din högra axel. Därefter så silar du ner vätskan i ett cocktailglas, och använder antingen en barsil, eller något annat för att få bort isen. En tratt går bra om du inte har en sil. ^^ Alla cocktaildrinkar görs på det här sättet och det är aldrig is i drinken. Men man skakar med is för att få drinken härligt iskall.

 




En sida som är bra att beställa ifrån är:
http://barprodukter.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0